• بابل - خیابان مدرس، چهار راه فرهنگ‌، مجتمع جهانیان طبقه ۸ واحد ۴۶

تماس با ما

011-32204017

شماره همراه

ساعات کاری

شنبه تا چهارشنبه 8 تا 20

متخصص ارتودنسی

متخصصین ارتودنسی، دندانپزشکانی هستند که مشکلات و ناهنجاری‌‌های مربوط به بایت و نامرتبی دندان‌ها  را درمان می‌کنند. این متخصصین با بررسی وضعیت دهان و فک بیماران، یک برنامه درمان ارتودنسی را تنظیم کرده و در دستیابی و حفظ عملکرد مناسب فک و همچنین اصلاح لبخند به بیماران کمک می‌کنند. انتخاب یک روش درمان ارتودنسی برای ایجاد لبخند زیبای شما و یا کودکتان تصمیم مهمی است. از آنجا که درمان ارتودنسی معمولاً یک فرایند طولانی مدت است، بنابراین خود و یا فرزندتان باید با ارتودنتیست و دستیاران وی ارتباط نزدیک و احساس راحتی داشته باشید.

 

متخصص ارتودنسی کیست؟

همان‌طور که پزشکان، اخذ تخصص در زمینه‌هایی از قبیل قلب و عروق و مغز و اعصاب را انتخاب می‌کنند، دندانپزشکان نیز می‌توانند در زمینه ارتودنسی تخصص دریافت نمایند. ارتودنسی یک رشته تخصصی دندانپزشکی است که هدف آن جلوگیری، تشخیص و درمان ناهنجاری‌های فک و دندان مانند نامرتبی دندان‌ها (بدبایت) است. بسیاری از روش‌های ارتودنسی محدود به ارتوپدی فک و صورت و ارتودنسی عمومی هستند، اما برای درمان موفقیت‌آمیز بیماران در هر سنی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

متخصصین ارتودنسی‌، دندانپزشکان کاملاً مجربی هستند که بیش از سه سال تحت آموزش آکادمیک قرار گرفته و تجربیات بالینی گسترده‌ای را طی دوره رزیدنتی ارتودنسی کسب می‌کنند. انتخاب بهترین متخصص ارتودنسی به عنوان عضو انجمن متخصصین ارتودنسی، تضمین کننده این است که درمان ارتودنسی توسط یک فرد متخصص در زیست‌شناسی دهان و بیومکانیک انجام می‌شود. توصیه می‌شود که کودکان در حدود سن هفت سالگی تحت معاینه متخصص ارتودنسی قرار گیرند تا از عدم وجود ناهنجاری‌های فک و نامرتبی دندان‌ها اطمینان حاصل شود.

 

دکتر بهزاد امیری اندی

 

وظایف متخصص ارتودنسی چیست؟

متخصصین ارتودنسی دارای تخصص در زمینه اصلاح ناهنجاری‌‌های مربوط به بایت و نامرتبی دندان‌ها هستند. بسیاری از مشکلات ناتوان کننده مانند مشکلات گفتاری و جویدن و مشکلات حفظ بهداشت کافی دهان، با بی‌نظمی و نامرتبی دندان‌ها مرتبط هستند.

در اینجا به طور خلاصه به برخی از شایع‌ترین مشکلات ارتودنسی که می‌توانند با موفقیت تحت درمان قرار گیرند، اشاره می‌کنیم:

انحراف قدامی-خلفی فک: مثال‌های متداول و شایع انحراف قدامی خلفی فک‌ها شامل آندربایت (جلوتر بودن دندان‌های پایین‌ از دندان‌های بالایی)، اوربایت (جلوتر بودن دندان‌های بالایی از دندان‌های پایینی) می‌باشد. این مشکلات می‌تواند موجب دشواری در صحبت کردن و جویدن شود.

شلوغی دندان‌ها: این یکی از شایع‌ترین مشکلات ارتودنسی است. در برخی موارد، کمبود فضای استخوان فک باعث می‌شود تا رویش دندان‌های دائمی به طور منظم و همردیف با دندان‌های موجود رخ ندهد. متخصص ارتودنسی با استفاده از دستگاه‌های ارتودنسی و روش‌های درمانی مختلف قادر است تا نامرتبی و شلوغی دندان‌ها را برطرف سازد.

مشکلات زیبایی: در برخی موارد، نامرتبی دندان و یا مشکلات بایت، تأثیرات منفی بر فرم چهره افراد دارد. متخصص ارتودنسی می‌تواند با اصلاح ناهنجاری فک‌ها، لب‌ها و دندان‌ها، ظاهر کلی صورت و لبخند بیمار را بهبود ببخشد.

 

متخصص ارتودنسی
متخصص ارتودنسی
متخصص ارتودنسی
متخصص ارتودنسی چه روش‌هایی را بکار می‌برد؟

در ابتدا متخصص ارتودنسی یک معاینه کامل از فک و دندان بیمار انجام می‌دهد. متخصص ارتودنسی قبل از توصیه روش‌های درمان، عکس‌برداری اشعه ایکس پانورامیک و مطالعه مدل‌ ارتودنسی ‌( قالب و مدل‌سازی بایت) را انجام می‌دهد، سپس بهترین روش‌ درمانی را طبق شرایط خاص بیمار توصیه خواهد کرد. برخی از درمان‌های ارتودنسی که ممکن است مورد استفاده قرار گیرد، به طور خلاصه عبارتند از:

 

سیم‌کشی دندان

در روش سیم کشی دندان به منظور آموزش تدریجی دندان‌ها برای هم ترازی مناسب، ترکیبی از بریس (که هر کدام به یک دندان متصل می‌شود) و سیم‌‌های قوسی شکل (که به هر بریس متصل می‌شوند) در دهان بیمار قرار داده می‌شود. بریس دندانی می‌تواند از جنس فلز، سرامیک و یا مواد شفاف (نامرئی) باشد.

 

هدگیر و ماسک صورت

 این دستگاه‌ها معمولاً برای اصلاح مشکلات رشد فک مانند آندربایت یا اوربایت استفاده می‌شوند. متخصص ارتودنسی علاوه بر بریس دندانی، از هدگیر و ماسک صورت (که پیرامون سر و به بریس متصل می‌شوند) استفاده می‌کند. استفاده از این ساختار به همترازی بیشتر دندان‌ها و استخوان فک کمک می‌کند.

 

نگهدارنده‌

پس از آنکه متخصص ارتودنسی، دندان‌ها را با استفاده از بریس دندانی، دستگاه‌های ارتودنسی متحرک یا هدگیر مرتب و ردیف نمود، برای اطمینان از اینکه دندان‎‌ها دوباره به سمت موقعیت اصلی خود حرکت نخواهند کرد، از یک نگهدارنده استفاده ‌می‌کند. معمولاً نگهدارنده‌ها تا زمانی استفاده خواهند شد که استخوان زیرین در مکان صحیح خود قرار گیرد.

 

دکتر بهزاد امیری اندی

 

چه زمانی باید برای مشاوره ارتودنسی مراجعه کرد؟

هنگامی که درمان‌های ارتودنسی لازم است، توصیه می‌کنیم بیماران تنها به متخصصین ارتودنسی مراجعه کنند. بیماران باید در طول درمان ارتودنسی برای چکاپ منظم و تمیز کردن دندان‌های خود به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کنند. با این حال، بیماران باید آگاه باشند که دندانپزشک عمومی از دانش و تجربه‌ای که متخصص ارتودنسی در زمینه درمان ارتودنسی دارد، برخوردار نیست.

دندانپزشک عمومی و متخصص ارتودنسی، هر دو نقش ارزشمندی در حفظ دندان‌های سالم و زیبایی لبخند بیماران دارند. آنها در کنار یکدیگر برای دستیابی به نتایج مطلوب برای شما و فرزندانتان همکاری می‌کنند. اگر چه مراجعه به یک متخصص ارتودنسی طبق توصیه دندانپزشک الزاماً ضروری نیست، اما بهتر است ابتدا به دندانپزشک خانوادگی خود برای چکاپ دندان‌هایتان مراجعه کنید و سپس از او بخواهید تا در صورت نیاز شما را به متخصص ارتودنسی که با وی همکاری نزدیکی دارد، معرفی نماید.

 

تفاوت متخصص ارتودنسی و دندانپزشک چیست؟

متخصص ارتودنسی و دندانپزشک، زمینه‌های مشترک و شباهت‌های بسیاری با هم دارند. آنها با همکاری یکدیگر به شما کمک می‌کنند تا سلامت کلی دهان و دندان خود را بهبود دهید، اما شیوه کار آنها بسیار متفاوت است. وظیفه دندانپزشک، طیف گسترده‌ای از مشکلات بهداشت دهان و دندان را تحت پوشش قرار می‌دهد. اما متخصص ارتودنسی، یک متخصص دندانپزشکی است که بر رفع مشکلاتی مانند مرتب کردن دندان‌ها و اصلاح الگوهای نامناسب بایت متمرکز است.

برای تصمیم‌گیری صحیح بیماران در مورد روش درمان، آگاهی آنها از چند تفاوت کلیدی بین متخصص ارتودنسی و دندانپزشک بسیار مهم است:

 

دندانپزشک

دندانپزشک عمومی مشابه پزشک عمومی خانواده است. دندانپزشک عمومی می‌تواند مشکلات و بیماری‌های شایع دندان‌ها را تشخیص و تحت درمان قرار دهد.

دندانپزشک دارای مدرک دندانپزشکی عمومی می‌باشد.

دندانپزشک، کارشناس مراقبت‌های عمومی از دندان برای تمام سنین می‌باشد.

بر خلاف متخصص ارتودنسی، دندانپزشک در دانشگاه تحت دوره آموزشی سیم‌کشی دندان، نصب بریس دندانی و انجام دیگر درمان‌های ارتودنسی قرار نگرفته‌ است و اکثر دندانپزشکان بیمارانی که نیاز به درمان ارتودنسی دارند را به متخصصین ارتودنسی معرفی می‌کنند.

 

متخصص ارتودنسی
متخصص ارتودنسی
متخصص ارتودنسی

 

متخصص ارتودنسی

متخصصین ارتودنسی، متخصصین دندانپزشکی هستند که به مدت سه سال، دوره آموزش دانشگاهی تمام وقت در زمینه ارتودنسی، مشکلات رشد فک و صورت، زیست‌شناسی و بیومکانیک دهان را گذارنده‌اند. (آنها دارای مدرک دندانپزشکی عمومی و مدرک تخصص ارتودنسی هستند)

متخصصین ارتودنسی دارای تخصص در زمینه رشد فک و صورت و دندان هستند. آنها قادر به تشخیص و درمان دندان‌های کج و نامرتب، مشکلات بایت (بدبایت) و ناهماهنگی و عدم انطباق فک‌ها هستند.

متخصصین ارتودنسی، دارای تخصص در تمام گزینه‌های درمان و فن‌آوری‌های ارتودنسی برای کودکان، نوجوانان و بزرگسالان هستند.

 

دکتر بهزاد امیری اندی

 

چگونه یک متخصص ارتودنسی خوب انتخاب کنیم؟

از آنجا که درمان ارتودنسی یک پروسه جدی و طولانی مدت را دربر می‌گیرد و تیم درمانی ارتودنسی به نوعی خانواده دوم شما محسوب می‌شود در انتخاب متخصص ارتودنسی و محیط درمانی می‌بایست نهایت دقت را بکار گرفت، عوامل زیر از جمله مواردی است که می‌تواند به شما در این انتخاب کمک کند:

 

میزان آموزش و تجربه متخصص ارتودنسی را در نظر بگیرید.

هنگامی که لیستی از چندین متخصص ارتودنسی را در اختیار دارید، می‌توانید در مورد سابقه آموزشی، محل تحصیل و نوع دوره‌های آموزشی و یا آموزش‌های تخصصی که گذرانده‌اند، تحقیقات اندکی انجام دهید. کسب مدارک این دوره‌های آموزشی نشان دهنده این است که آنها در جریان جدیدترین و مؤثرترین روش‌های بالینی هستند.

 

مشورت با چندین متخصص ارتودنسی

متخصصین ارتودنسی، دارای سبک‌های مختلف درمان هستند. بنابراین بهتر است با چندین متخصص ارتودنسی مشورت کنید. برخی از متخصصین ارتودنسی ممکن است گزینه‌های درمان ارتودنسی خاص و یا محصولاتی منحصر به فرد را ارائه دهند. طول مدت درمان توصیه شده را با هزینه آن مقایسه کنید. برقراری ارتباط خوب و احساس راحتی شما در کنار متخصص ارتودنسی نیز حائز اهمیت است.

 

شماره تماس:

011-32313066 // 011-32313064

پست الکترونیک:

info @ dr-behzadamiri.com

drbehzadamiriandi@gmail.com

آدرس:

بابل – خیابان مدرس، جنب بیمارستان بابل کلینیک ساختمان حمیدزاده ۲، طبقه ۲، واحد ۴

×

ارتباط با منشی و رزرو نوبت

× ارتباط با منشی و رزرو نوبت