• بابل - خیابان مدرس، چهار راه فرهنگ‌، مجتمع جهانیان طبقه ۸ واحد ۴۶

تماس با ما

011-32204017

شماره همراه

ساعات کاری

شنبه تا چهارشنبه 8 تا 20

ایمپلنت فوری

اما اصطلاح ایمپلنت فوری که در زبان فارسی گفته میشود به دو درمان و اصطلاح متفاوت در انگلیسی مربوط است.

ایمپلنت فوری یا fresh socket یا immediate insertion به کاشت ایمپلنت همزمان با کشیدن دندان گفته میشود.
اصطلاح دیگری که باز با نام ایمپلنت فوری معروف است، ترجمه مصطلحی از immediate loading است. ایمپلنت فوری در اینجا یعنی گذاشتن پروتز بر پایه ایمپلنت همزمان با کاشت ایمپلنت. البته این پروتز موقت است. بعد از پروسه استيواینتگریشن یا جوش خوردن ایمپلنت به استخوان پروسه پروتز دایم طبق روال معمول انجام میشود.
هر دو اینها از روش های متفاوت ایمپلنت فوری هستند. هر کدام از این روش ها، با توجه به وضعیت دندان شما توسط متخصص انتخاب خواهد شد. در ادامه درباره تفاوت این دو روش و به طور کلی ایمپلنت فوری بیشتر برایتان خواهیم گفت.

ایمپلنت فوری خود شامل دو حالت است.در ترجمه فارسی به هر دو حالت ایمپلنت فوری گفته میگویند. در روش fresh socket کشیدن دندان، کاشت ایمپلنت و پروتز در یک جلسه انجام می شود. پزشک از پودر استخوان و ممبران برای پر کردن فضای خالی بین دندان و ایمپلنت استفاده می کند. این مواد باعث می شود که ایمپلنت در محل خود ثابت شود. باید بدانید که امکان انجام این روش برای همه امکان پذیر نیست. در واقع وضعیت دندانی شما باید توسط جراح بررسی شود تا امکان انجام fresh socket بررسی شود.

به این نکته توجه کنید که ایمپلنت فوری یک کار تخصصی است و باید توسط دو متخصص انجام شود: متخصص پروتز و جراح فک و صورت. اما چرا برای ایمپلنت دندان باید به دو دکتر مراجعه کنید؟ باید به این نکته توجه داشته باشید که کشیدن دندان خود عامل مهمی در انجام ایمپلنت است. اگر دندان شما به روش معمولی کشیده شود. میتواند قسمت هایی از استخوان معمولی را از بین ببرد. پزشکی که دندان را برای ایمپلنت میکشید، حتما و حتما باید طوری این کار را انجام دهد که آسیبی به استخوان های محل بی دندانی وارد نکند. این کار توسط جراح فک و صورت به راحتی صورت میگیرد. انجام این کار توسط جراح، قطعا به نفع دندان های شما خواهد بود.

عامل دیگری که درباره قیمت ایمپلنت باید در نظر بگیرید، این است که ممکن است شما با مراجعه به دکترهای غیرمتخصص بتوانید با هزینه کمتر ایمپلنت انجام دهید. انتخاب درست پزشک میتواند کیفیت و سلامت ایمپلنت دندان تان را تضمین کند. باید بدانید که رشته متخصص ایمپلنت وجود ندارد! در واقع، متخصصینی که میتوانند دندان شما را ایمپلنت کنند، متخصص پروتز هستند. پیشنهاد میکنیم حتما برای انجام جراحی و کشیدن دندان، به جراح فک و صورت و برای روکش ایمپلنت، به متخصص پروتز مراجعه کنید.

در تعیین قیمت ایمپلنت نوع برند انتخابی پزشک بسیار مهم است. قیمت ایمپلنت فوری (immediate loading) نیز نسبت به ایمپلنت معمولی بالاتر است. چرا که در ایمپلنت فوری با پروتز موقت (immediate loading) نیاز به یک پروتز موقت است تا زمان ساخت پروتز نهایی روی ایمپلنت جاگذاری شود. در واقع میتوان گفت هزینه اضافه نسبت به ایمپلنت معمولی به خاطر تهیه قطعه مخصوص ایمپلنت جهت ساخت پروتز موقت (تمپوراری اباتمنت)، قالب گیری از دهان و دندان موردنظر توسط لابراتور قبل از جلسه جراحی است. در ایمپلنت فوری (هر دو حالت) پزشک از پودر استخوان برای کاهش تحلیل استخوان استفاده میکند. نوع کشیدن دندان نیز، در تعیین قیمت ایمپلنت تاثیر دارد. حفظ استخوان دندانی که قرار است ایمپلنت شود، عامل بسیار مهمی در حفظ دندان ایمپلنت شده ی شماست.

 

مراحل ایمپلنت فوری دندان

در این بخش درباره مراحل ایمپلنت فوری برایتان خواهیم گفت.

پیش از کاشت و ایمپلنت فوری


اما ایمپلنت فوری شامل چه مراحلی است؟ در ابتدا با مراجعه به جراح فک و صورت، وضعیت دندان مشکل دار دارد، بررسی شود. در واقع متخصص و جراح پیش از تعیین وقت کاشت دندان با معاینه بیمار، از مناسب بودن روش درمانی ایمپلنت فوری مطمئن خواهند شد. این کار با عکس رادیوگرافی و سی تی اسکن و مشاهده ضخامت استخوان فک، وضعیت ریشه های دندان و نواحی اناتومیک فکی از جمله محل سینوس و عصب فکی انجام می شود.

جلسه کاشت دندان


ایمپلنت فوری یک جراحی است بنابراین منتظر آمپول بی حسی باشید. جراح فک در این مرحله دندان تان را میکشد. برای کاشت ایمپلنت، پزشک حفره ای در لثه و قسمتی بی دندانی ایجاد میکند. تا ایمپلنت را در آن قرار دهد. این حفره همان جایی است که ایمپلنت (ریشه های مصنوعی و نگهدارنده دندان) در آن قرار می گیرد. اندازه سوراخی که برای قرار گیری ایمپلنت در استخوان فک، ایجاد می شود و موقعیت ان میتواند از موارد مهمی باشد که متخصصین به آن توجه میکنند. پزشک پس از ایجاد حفره و یا سوراخ، ایمپلنت را در آن محل قرار میدهد. در نهایت پزشک پروتز را به ایمپلنت وصل می کند.

تفاوت ایمپلنت فوری و معمولی درست در همین نقطه است. در واقع در این مرحله پس از قرارگیری ایمپلنت و پیچ در داخل دهان، نیاز نیست چند ماه صبر کنیم تا استخوان ناحیه بی دندانی تشکیل شود. اگر از روش fresh socket ایمپلنت فوری دندان شما انجام شود، حدود دو ماه زمان بی دندانی کمتری خواهید داشت علاوه بر مزایای دیگری که پیشتر ذکر شد. اگر از روش immediate loading استفاده شود، متخصص پروتز دندان، پروتز موقتی را در دهان شما و روی پیچ قرار می دهد.

این پروتز موقتی تا چند ماه در دهان شما وجود خواهد داشت. البته باید جنس این روکش به گونه ای باشد، که با جویدن کارایی خود را خیلی زود از دست ندهد و در واقع عفونت و یا ایجاد مشکل در ایمپلنت نشود. در واقع به صورت خلاصه می توان گفت که ایمپلنت فوری دندان شامل قرارگیری پایه ایمپلنت، وصل اباتمنت و تاج دندان است.

 

  • کوتاه بودن زمان بی دندانی
  • پروسه درمان، حذف یکی از مراحل جراحی و ادغام دو جراحی در یک جلسه. در واقع میتوان گفت که این از مهم ترین مزایای ایمپلنت فوری از نظر بیماران است: کوتاه شدن دوره درمان ایمپلنت فوری.
  • اما مهم ترین مزیت ایمپلنت فوری از نظر متخصصین، حفظ استخوان در مدت زمان ترمیم است. در این روش از تحلیل و از دست رفتن بیشتر استخوان، در فاصله بین کشیدن دندان و گذاشتن ایمپلنت، جلوگیری می شود.
  • کاهش تعداد جلسه های درمانی و جراحی های لازم برای ایمپلنت
  • افزایش اعتماد بنفس بیمار به خاطر حفظ ظاهر به شکل اول و زیبایی بیشتر
  • درد و عوارض کمتر
  • نداشتن دندان میتواند در ادای کلمات تاثیرگذار باشد. در این روش وضعیت آوایی و ادای کلمات بیمار را دچار مشکل نخواهد کرد.
  • هزینه اضافی، به علت نیاز به مراحل ساخت پروتز در روز جراحی تهیه قطعه مخصوص ایمپلنت جهت ساخت پروتز موقت (تمپوراری اباتمنت)، قالب گیری از دهان و ساخت نمونه دندان مورد نیاز توسط لابراتوار قبل از جلسه جراحی و کاشت ایمپلنت (immediate loading)
  • امکان لطمه در مرحله جای گیری ایمپلنت در فک و صورت در روش (immediate loading)
  • به طور کلی عوارض این روش نسبت به مزایای آن بسیار کم است.

در پاسخ به این سوال باید گفت که ایمپلنت فوری نیز، نیاز به شرایط خاصی دارد. در واقع با توجه به وضعیت دندان های شما درباره روش ایمپلنت، تصمیم گیری خواهد شد. مهم ترین مورد این است که ایمپلنت دارای ثبات کافی در استخوان باشد. به گونه ای که در اثر immediate loading دچار شکست نشود یا به اصطلاح fail نشود. این مورد بستگی به شرایط و طول و قطر استخوان فرد پذیرنده ایمپلنت دارد.

اکلوژن بیمار، در واقع نحوه قرار گیری دندانهای بالا و پایین نسبت بهم در حالتهای مختلف، میتواند در وارد شدن و یا نشدن نیروی مخرب به دندان ها تاثیر گذار باشد. تشخیص اینکه آیا شما کاندیدا هستید یا نه به وضعیت دندان شما و نظر متخصص پروتز بستگی دارد. 

پاسخ به این سوال، بسیار به روش نگهداری شما از دندان بستگی دارد. در واقع طول عمر ایمپلنت فوری شبیه به یک دندان معمولی است. یک دندان معمولی با نیازهای معمول. ایمپلنت فوری میتواند بین ۱۵ تا ۲۰ سال عمر کند و تعیین سن دقیق بستگی به میزان رعایت بهداشت دهان و دندان شما دارد. البته این امکان نیز وجود دارد که که تاج دندان، مانند بریج دندان پس از مدتی نیاز به تعویض داشته باشد.

همانطور که گفتیم، دو نوع ایمپلنت فوری وجود دارد. ایمپلنتی که برای دندان های جلو انجام می شود، immediate loading نام دارد. ایمپلنت فوری دندانهای جلو به این دلیل انجام می شود تا زمانی که شخص می خندد، جای خالی دندان مشخص نباشد. ایمپلنت فوری، جایگزینی موقتی به شما میدهد تا زیبایی شما حفظ شود. تا زمانی که پزشک تاج دائمی را در دهان شما قرار دهد. ایمپلنت دندان جلو به خاطر زیبایی عمل مهمی است. توجه داشته باشید که ایمپلنت fresh socket برای تمام دندان های فک کاربرد دارد.

بله، واقعیت این است که پزشکان زیادی ممکن است وارد این عرصه شوند و با داشتن تخصص های دیگر، ایمپلنت را نیز انجام دهند. اما نکاتی وجود دارد که تنها متخصص پروتز دندان به انها بیشتر توجه می کند. به عنوان مثال زمانی که پزشک، پروتز موقت در ایمپلنت یک روزه و روش (immediate loading) را روی دندان کار گذاشت، باید به گونه ای باشد که در جویدن و حرکات فکی نیرویی به آن وارد نشود. چرا که نباید به پروسه استئواینتگریشن یا جوش خوردن ایمپلنت در استخوان آسیبی وارد شود. تا زمانی که پزشک قالب گیری و پروتز دائم را انجام دهد.

یکی دیگر از مواردی که شاید در کمتر کلینیکی به آن توجه لازم باشد این است که ایمپلنت دندان، کار یک پزشک نیست! در واقع جراحی و ایمپلنت باید توسط متخصصین مربوط به بخش خود انجام شود.

×

ارتباط با منشی و رزرو نوبت

× ارتباط با منشی و رزرو نوبت